הדברת מזיקים בעסקי מזון

הדברת מזיקים בעסקי מזון

הדברה בתחום המזון דורשת הצמדות לדרישות של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות וכשבראש ובראשנה להדברה זו נדרש מדביר מוסמך בלבד שמשתמש בחומרים שקיבלו את האישור של המשרד להגנת הסביבה. לפני שאתם מזמינים את הדביר יש לעשות את הפעולות הבאות: איטום סדקים בקירות ורצפה תיקון קילופים בקירות אטימת ארונות חשמל אטימת צנרת חייבים להתקין רשת על כל החלונות חסימת תעלות ניקוז ברשת מיוחדת לכך. איטום חורים גם בקירות חיצוניים. אחסון מזון בהגבהה ולא קרוב לקירות. לאחר מכן נכין תיק הדברה התיק יכלול: כל המסמכים והחומרים שאיתם אנו משתמשים, יומן ביצוע, מפת המפעל שעליה יש נקודות הדברה מפורטות. כשהתיק מוכן אפשר להזמין את המדביר, המדביר צריך קודם לעשות זיהוי של חולדת העליות ו/או חולדת החוף או העכבר המצוי לפי הגללים שמצויים במקום, סימני גרירה, ציוצים וריח של שתן וסימני כרסום לאחר מכן המדביר יחליט על אופן הטיפול כשהוא משתמש בתיבות האכלה ומלכודות מחוך למפעל כשבפנים או משתמשים בפיתיון לצורך ניטור בלבד. בהדברה של תיקן גרמני , תיקן אמריקאי, נמלים הוא ישתמש בג'יל יעודי עם רעילות אפסית לבני אדם ולבעלי חיים ועם מלכודות פירומון לניטור בתוך המפעל. החרקים הנ"ל משאירים אחריהם סימנים כגון חלקי חרקים שונים, נשלים (נקודות שחורות) טיפול במעופפים כגון זבובים, יתושים, זבובי תסיסה בשימוש בחרקנים. חרקן הינו לוכד חרקים מעופפים ע"י אור כשהחרקים לאחר שהם נשרפים נופלים לתוך מדבקה. לאחר מכן המדביר יחל בפעולות ההדברה לפי עקרונות ההדברה המשולבת כשהוא פועל בהתאם לתקנות כשהוא נדרש לדעת את החוקים להדברה בתחום המזון, יש לו ניסיון בתחום וכמובן בקרה וניטור כפי הנדרש. לאחר מכן המדביר יכין אישור ביצוע שאותו יתייק בתיק ההדברה המפעלי. בתיק עצמו יהיה דוחות חודשיים ושנתיים וכל הנתונים הנדרשים ע"י המשרד להגנת הסביבה.